İstanbul’a yürüyen Cargill işçileri Tuzla’da gözaltına alındı

HABER MERKEZİ- Gebze’de Flormar işçileriyle buluştuktan sonra Kartal’a doğru yürüyüşe geçen Cargill işçileri Tuzla’da gözaltına alındı.

Cargill işçi komitesi tarafından paylaşılan mesajda, “Gözaltına alınmış bulunmaktayız.. Karakola götürülüyoruz” denildi. İşçilerin Pendik Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü ifade edildi.

Polisin engel olmak istediği yürüyüşe devam etmekte kararlı olan işçilerin polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU? 

“Sendikalaştıkları için işten atılan Cargill işçileri başlattıkları İstanbul yürüyüşünde, Gebze’de direnişte olan Flormar işçileri ile buluştu. Bursa’dan başlayan yürüyüşün 4. gününde işçiler Gebze’ye geldi. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Flormar’da yine aynı gerekçeyle işten çıkarılan Flormar işçileri bir araya gelen işçilere sendikalaştıkları için işten atılan Tuzla Organize’de bulunan Bilgin Tekstil işçileri de destek verdi. Eskihisar feribot iskelesinden Gebze Meydanı’na yürüyen işçiler sık sık, “Flormar işçisi yalnız değildir” ve “Cargill işçisi yalnız değildir” sloganlarını attı. 3. havalimanı işçilerinin mücadelesine de değinen işçiler “İnşaat işçisi yalnız değildir” sloganını da attı.”