Mercan şehitleri Paris ve Londra’da anıldı

HABER MERKEZİ- 5-6 Ağustos tarihlerinde Dersim’in Mercan Şahverdi kırsalında faşist TC ordusu ile girdikleri çatışmada ölümsüzleşen altı TKP/ML TİKKO gerillası Fransa’nın başkenti Paris’te ve İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan etkinliklerle anıldı.

PARİS

18 Ağustos Cumartesi günü Dersimliler Kültür Merkezi’nde yapılan anma saat 14.00’de altı TKP/ML-TİKKO gerillası için yapılan saygı duruşuyla başladı. Partizan andı okunan saygı duruşundan sonra TKP/ML Merkez Komitesi’nin “Mercan-Şahverdi Direnişi Partimize Bağlılığın, Halk Savaşında Israrın Adıdır” ve PGİ/MLM’nin “Kaçkınlığa, İhanete Bir Cevaptır Düşüşünüz; Artık Savaşmaya Daha Fazla Gerekçemiz Var” başlıklı açıklamaları okundu. Anma etkinliğinin moderatörlüğünü yapan temsilci, Mercanlar’da direniş ve mücadele kararlılığını zirvelerden haykıran altı halk savaşçısını anmanın; onların kararlılığı ve inançlarıyla donanarak, onların mücadelesinin bulunulan bütün alanlarda yankısını bulmasıyla gerçekleşeceğini dile getirdi. Yapılan anma etkinliğine katılan MLKP, MKP Fransa Örgütlülüğü, HDK ve ACTİT temsilcileri de söz alarak açıklamalar yaptı.

MKP Fransa Örgütlülüğü tarafından yapılan açıklamada altı TKP/ML-TİKKO gerillası anılarak, devamında “devrim fikrinden reformist sulara kulaç atmanın, düşmanı ürkütmeden sürdürülebilinir kronik müzmin bir muhafelet yapmanın, akıllı solculuğun, ‘dün dündür, bugün bugündür’ pragmatizminin devrimci cepheye sirayet edip, bünyesini son 20 yıldır kemirdiği bu tasfiyeci zamanlarda; devrim için silah elde toprağa düşmenin anlamı ve değeri hiçbir şeyle ölçülemez” denildi.

Yine anma etkinliğine TKİP, Odak ve Maoist Komünist Parti-Fransa (PCM) katılarak destek verdi.

Etkinlik, katılımcılar arasında bireysel söz hakları alınarak görüşler ifade edildikten sonra sinevizyon gösterimi ile sona erdi.

LONDRA

Anma şehit düşen 6 TİKKO gerillası, Pülümür’de şehit düşen PKK Merkez Komite üyesi İbrahim Çoban ve KCK Yürütme Konseyi üyesi İsmail Özden ve tüm devrim şehitlerinin anısına yapılan saygı duruşu ile başlatıldı.
Daha sonra Partizan adına yapılan konuşmada; içinden geçilen sürecin zor ve büyük bedelleri gerektiren bir süreç olduğu, emperyalizmin dünya çapında saldırganlık ve haksız savaşlar ve işgallerle adeta yerküreyi yaşanmaz bir hale getirdiğini, milyonlarca insanın katledildiği, yerlerinden sürüldüğü bir sürecin yaşandığını belirtti. Bu durumun Ortadoğu’da tüm vahşetiyle devam ettiğini emperyalistlerin ve yerli uşaklarının bu alanda yaptıkları savaşın faturasının emekçi ve yoksul kesimlerin ödemek zorunda bırakıldığını ifade etti.
Yine ülkemizde de çok sancılı ve zor bir süreçten geçildiğinin faşist TC’nin işçi ve emekçilere, Kürt ulusuna ve diğer tüm ezilenlere karşı topyekün bir saldırı ve susturma saldırısı içerisinde olduğunu belirtti. Bu saldırılar kapsamında on binlerce insan hapishanelere doldurulmuş işlerinden atılmış ve fişlenmiştir.

Devrimci ve komünist güçlere adeta tam bir imha dayatılmaktadır. Bu kapsamda toplumun en diri ve örgütlü kesimi olan gerillaya saldırı ve imha daha da boyutlanmıştır. Tüm teknolojik gücü ve savaş olanaklarıyla gerillaya saldırmaktadır. Ancak tüm bu çabalar ve saldırılar nafiledir. Partimiz tüm saldırıları boşa çıkaracak güce ve ideolojik donanıma sahiptir. Her türden tasfiyeciliğe, yılgınlığa ve kaçkınlığa rağmen hattından taviz vermeden ilerlemektedir. Şehit yoldaşlarımız mücadeleyi geliştirme partimizin ideolojik politik hattına daha fazla kenetlenme gerekçemizdir vurgusu yaparak konuşmasını sonlandırdı.

Anma şehitlere ilişkin hazırlanan sinevizyon gösterimiyle devam etti. Akabinde TKP/ML Merkez Komitesi’nin bildirisi okundu ve diğer devrimci dost kurumlara söz hakkı verildi. TKP/ML MK bildirisinde “Şimdi; kaçkınlığa, umutsuzluğa, faşizmin kuşatmasına karşı, giden yoldaşlarımızın yerini doldurma zamanıdır. Partimiz TKP/ML bu saldırıları genel siyasi çizgisine daha sıkı bir şekilde sarılarak karşılayacaktır. Silahlı mücadelede ısrarını sürdürecek, gerilla savaşı ile iktidar perspektifli hamlelerini geliştirecektir. Kayıplarımız; savaşı daha iyi kavramak, hedefe daha fazla kilitlenmek, taktik yenilgileri zaferin öğretmeni olarak görmek için sadece bir gerekçemiz olacaktır. Halkımızın yiğit evlatları dün olduğu gibi bugünde “iyileştirmeleri değil iktidarı hedefleyen” bilinci kuşanarak Partimizin ve Halk Ordumuzun saflarını sıklaştıracaktır. Daha şimdiden şehitlerimizin bıraktığı boşluğu doldurmaya, onların yarım bıraktığını tamamlamaya, onların silah elde düşüşlerini korkma gerekçesi değil, kararlılık bilincine dönüştürmeye ve öfke ve kinle yola devam etmeye dünden daha hazır kadrolarımız, militanlarımız, taraftarlarımız şekillenmiştir. İşte ölümü kucaklama cesaretinin yoldaşlarına kaçınılmaz olarak aşıladığı şey bu cesaret olmaktadır” görüşlerine yer verildi.
MLKP temsilcisi ise konuşmasında; 6 TİKKO gerillasının ve PKK şehitlerinin anısı önünde saygıyla eğildiğini belirterek devrimci dayanışma ve birlikte mücadeleye vurgu yaptı.