Esenyurt halkı çocuk istismarına karşı yürüdü

İSTANBUL- Esenyurt’a bağlı Kuruçeşme mahallesinde Tokat Erbaa Keçeci Köyü Derneği’nin çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi çocuk istismarına karşı yürüdü.

“Çocuk İstismarı İnsanlık Suçudur!” şiarlı pankart açılan yürüyüşe, polis OHAL gerekçesiyle izin verilmediğini söylese de binlerce kişi tüm tehditlere rağmen yürüyüşü gerçekleştirdi.

“Anaların öfkesi katilleri boğacak”, “Halkımız saflara hesap sormaya”, “Çocuklar umuttur, umuduna sahip çık” sloganlarıyla başlayan yürüyüş, binlerce kişinin katılımıyla Kuruçeşme Star Towers önünde sona erdi. Yürüyüşün ardından cadde, polisin tüm tehditlerine rağmen trafiğe kapatılarak basın açıklaması gerçekleştirildi.

Keçeci Köyü Derneği Gençliği adına yapılan açıklamada “katledilen çocuklarımızı anmak, bunu yapanlardan ve zemin hazırlayanlardan hesap sormak için bir araya geldik” denildi.

Devlet ve AKP yöneticilerinin çocuk ve kadın düşmanı söylemlerinin teşhir edildiği açıklamada; “Gün geçtikçe artan çocuk cinayetlerine, tecavüzlerine, kadın düşmanı politikalara boyun eğeceğimizi zannedenler bilsinler ki elleri Nergiz ve Çiğdem kokan Leyla ve Eylül kinimizi bir kez daha bilemiştir” vurgusu yapıldı.

“Gün yas tutma değil, erkek egemen sistemden hesap sorma günüdür” diye ifade edilen açıklama şöyle devam etti; “Erkek egemen sistem, burjuva basınıyla, yargısıyla halkımıza reva görülen zulüm son bulmadığı gibi katmerleşerek devam etmektedir. Bu zulüm son bulana kadar, örgütlü mücadele edecek, sokakları, alanları boş bırakmayacağız.”

Basın açıklamasının ardından, Partizan okurları ve Yeni Demokrat Kadın (YDK)’ın da destek verdiği eylem sloganlarla sona erdi.