H.K.G. davasında karar açıklandı

Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşında “evlendirmesi” ve H.K.G.’nin yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına yönelik davanın duruşması Kartal’daki İstanbul Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme, Kadir İstekli’ye “çocuğa karşı cinsel istismar” suçundan 21 yıl, “zincirleme şekilde cinsel saldırı” suçundan ise 15 yıl hapis cezası verdi.

Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel ise 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Anne Fatıma Gümüşel’in dosyasının ayrılmasına karar veren mahkeme, Gümüşel hakkında tutuklama kararı verdi.

Gizlilik kararı nedeniyle basına kapalı gerçekleştirilen ve karar çıkması beklenen duruşma öncesi adliye önünde eylem yapıldı.

Bir önceki duruşmada esasa ilişkin mütalaasını tekrar eden Cumhuriyet savcısı, sanık Kadir İstekli’nin “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “zincirleme şekilde eşe karşı cinsel saldırı” suçlarından 52 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etmişti.

Sanık Yusuf Ziya Gümüşel’in “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 47 yıl 3 aya kadar hapsi istenen mütalaada, firari sanık Fatıma Gümüşel hakkında ise yakalanamadığı için dosyasının ayrılması istenmişti.

(HABER MERKEZİ)