Ankara’da Fernas işçileriyle dayanışma eylemi

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, direnişlerinin 23’üncü gününde Fernas İnşaat A.Ş. önünde eylem yapmak istedikleri için gözaltına alınan Fernas işçileri için Madenci Anıtı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “Fernas İşçisi Yalnız Değildir” yazılı pankartın açıldığı açıklamada sık sık, “Direne Direne Kazanacağız”, “Fernas İşçisi Yalnız Değildir” sloganları atıldı.

“FERNAS MADEN İŞÇİLERİ DİRENİYOR”

Partizan’ın da bileşeni olduğu Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı okuyanSibel Korkmaz Sarı, cezasızlık politikalarının sermayedarların işçilere kölelik koşullarının uygulanmasını cesaretlendirdiğini belirterek “‘Bu düzen böyle gitmez!’ diyen Fernas maden işçileri Bağımsız Maden İş öncülüğünde direniyor. Milletvekili olan patron Ferhat Nasıroğlu’nun gücüne, jandarma şiddetine, önüne kurulan barikatlara karşı direniyor, sınıfın diliyle konuşuyor” dedi.

“TEKMELENEREK GÖZALTINA ALINDILAR”

Sömürü ve iş cinayetlerinin her iş kolunda devam ettiğini belirten Sarı, Fernas işçilerinin yaşamlarını yitirmemek için direndiklerini ifade etti. Sarı, “Dün yemek sonrası Meclis’e yürüyecekleri sırada polis tarafından engellendiler. Bir dilim ekmek için her gün ölümle burun buruna çalışan emekçilere ‘madene inmekle çok önemli bir şey yapmıyorsunuz’ denildi. Bugün ise Fernas şirketi önüne giden işçiler orantısız bir polis şiddetiyle karşılaştılar, tekmelenerek gözaltına alındılar. Kendilerini tekmeleyip ‘oh’ çeken polise ‘301’den sonra bizi yine tekmelediniz. Yeraltında ölmedik, buraya ölmeye geldik. Korkmuyoruz’ dediler” diye belirtti.

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

Ortak mücadele çağrısında bulunan Sarı, “Kendi kaderini ve hepimizin kaderini değiştirmek için bir adım atmaya çağırıyor madenciler. Ya çağrılarına ses olacağız ya da sıranın bize de gelmesini bekleyeceğiz. Herkesi bu davete ses olmaya çağırıyoruz. Ankara’dan kazanım ile uğurlayalım emekçileri. Başarabiliriz. Yeter ki seslerine ses olalım.” dedi.

“MUHATAP BULAMADIK”

Fernas işçilerinden İlyas Bedir de Soma’da bir muhatap bulamadıkları için Ankara’ya geldiklerini belirterek “Burada da direnişimize rağmen yine bir muhatap bulamadık. Şirketin önüne gittik. Arkadaşlarımız gözaltına alındı. Biz madenciler, emekçi insanlar olarak bunu hak etmiyoruz. Ne zaman bir hak arayışıma girsek kötü muameleyle karşı karşıya kalıyoruz. Büyük isteklerimiz yok isteklerimiz sendikalı arkadaşlarımızın işlerine geri döndürülmesi, hak ettiğimiz ücreti almak ve koşullarımızın iyileştirilmesi” şeklinde konuştu.

Fernas İnşaat önünde de işçilere dayanışma ziyaretinde bulunan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir vekili Burcugül Çubuk, söz alarak “Biz yine bugün AKP-MHP faşizminin, sermaye-parti ittifakının işçilere yönelik saldırısı karşısında bu saldırının meşru olmadığını, direnen örgütlü işçi sınıfının kazanacağını söylemek için buradayız. Direnişe dair büyük sözler söylemek haddimize değil, direnen işçi sınıfı son sözü söyleyecek, kazanacak” dedi. Çubuk, ortak mücadelenin yaratılması gerektiğini ifade etti.

Fernas İşçileri, Fernas İnşaat A.Ş. önündeki eylemlerine devam ediyor. İşçilerin avukatları, gözaltına alınan işçilerin bir kısmının ifadesinin alınarak serbest bırakıldığı bilgisini verdi.

(HABER MERKEZİ)