Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider: “Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, tarım ürünlerinin ithalatına yönelik yapılan eleştirilere, “Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız” yanıtını verdi.

Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider bir dizi ziyaretler yapmak üzere dün Aksaray’a geldi. Ebubekir Gizligider, Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda çiftçilerle buluştu. Gizligider, çiftçilerin çözüm arayışlarıyla da alay etti.

“NE OLACAK BU PATATESİN HALİ”

Gizligider, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“‘Bu yıl patates çok fazla etti, dağa taşa patates ekelim. Önümüzdeki yıl ne olacak bu patatesin hali’ diye bir türkü var. Bugün onun sorunlarını yaşıyoruz, daha sonra milletvekillerini yakalayalım, il başkanını yakalayalım, belediye başkanlarını yakalayalım, sayın valim ‘ne olacak bu patatesin hali’ diyelim. Hatta şöyle diyelim; ne olacak bu patinin hali, pattisin hali diyelim. Sonra aynı türküyü tekrar tekrar söyleyelim, yok efendim ‘ihracat açın’ ihracat açık. Bunu da yayınlamazsanız sevinirim. Yok efendim ‘gizli kararnameler ile aslını imzaladığımız rekabet sözleşmelerine aykırı olarak ihracat teşviklerini verin’, verildi. Ama dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız? Dolayısıyla üretim planlaması dediğimiz sisteme geçmeden bu işleri çözemeyiz.”

(HABER MERKEZİ)