Tecavüze uğrayan çocuk tutuklandı, failler serbest

Mardin’de tecavüze uğrayan çocuğun tutuklanmasını protesto eden TJA, “Bizleri karanlığa sürüklemek isteyen erkek egemen sistemi ve onun sürdürücüsü olan aklı reddediyoruz” dedi.

 Tevgera Jinên Azad (TJA) Mardin’de bir çocuğun tecavüze maruz bırakıldıktan sonra doğurduğu bebeğin ölümünden sorumlu tutularak tutuklanması, faillerin ise serbest bırakılmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Mardin E Tipi Kapalı Kapalı önünde yapılan açıklamaya DEM Parti vekilleri Saliha Aydeniz ile Beritan Güneş Altın da katıldı.

“Taciz, tecavüz her yerde, susmayacağız, sessiz kalmayacağız, failler cezalandırılsın” pankartı açılan açıklamada, TJA Mardin Sözcüsü Hatice Öncü konuştu.

‘ERKEK EGEMEN AKLI REDDEDİYORUZ’

Devletin erkek şiddetine zemin hazırladığını kaydeden Hatice, erkek adaletiyle cezasızlık politikasının derinleştirildiğini söyledi. Çocuğun durumuna dikkat çekerek yalnız bırakmayacaklarını belirten Hatice, geri adım atmayacaklarını vurguladı. Hatice, “Kadınların mücadele tarihinden aldığımız güçle savaşa, şiddete, erkek egemen zihniyete, taciz, tecavüze, erkek adalete ve cezasızlık politikalarına karşı mücadelemizi büyüteceğiz. Bizleri karanlığa sürüklemek isteyen erkek egemen sistemi ve onun sürdürücüsü olan aklı reddediyoruz” dedi.

Ardından söz alan DEM Parti vekili Beritan Güneş Altın, hapishanede tutulan çocuğun hakkını savunacaklarını ifade ederek “Mutlaka ve mutlaka bu erkek egemen zihniyeti kadınların öncülüğünde yıkacağız. Jin, jiyan, azadî bütün erkek egemen sistem savunucularının korkulu rüyası olmaya devam edecek” diye konuştu.

 Açıklama, yapılan oturma eyleminin ardından “Jin, Jiyan, Azadî” sloganı ile son buldu.

(JİNNEWS)