Charu Mazumdar devrimci öğrenciler tarafından anıldı

Hindistan devriminin önderlerinden ve Maoist hareketin kurucularından Charu Mazumdar’ı ölümsüzlüğünün 52. yılında Devrimci Öğrenciler Cephesi (RSF) andı.

Hindistan Kolkata’da Devrimci Öğrenciler Cephesi (RSF) Charu Mazumdar’ı anmak için bir araya geldi. Yürüyüş ile alana gelen devrimci öğrenciler basın açıklaması gerçekleştirdi. RSF, başta Charu Mazumdar ve Kanai Chatterjee olmak üzere Hindistan devrimi için ölümsüzleşen tüm şehitleri andı.

NAXALBARİ İSYANI KURTULUŞA GİDEN YOL

RSF, Kolkata Jadavpur’da yaptığı basın açıklamasında Naxalbari İsyanının halkın kurtuluşuna giden yolu gösterdiğini vurguladı. “Naxalbari hareketinin liderlerinden Charu Mazumdar yoldaş 28 Temmuz’da şehit düştü. Hapishanede siyasi bir tutsakken tıbbi tedaviden mahrum bırakılarak vahşice katledildi. Bugün katilleri halka büyük bir yıkım vermeye devam ediyor. Binlerce siyasi tutsak yargılanmadan hapiste tutuluyor. Naxalbari’nin siyasi tarihi, hapishaneleri parçalamanın, yoldaşları özgürleştirmenin zaferiyle yazılmıştır. Tüm siyasi tutsakları, serbest bırakılmaları için bu mücadeleyi ilerletmeye çağırıyoruz. Bu vahşi halk düşmanı devlete karşı durmalı ve onların saldırıları ne kadar yoğun olursa, mücadelemizin de o kadar militan olacağını açıkça belirtmeliyiz. İşçiler-köylüler-öğrenciler birleşelim ve pusulamızı egemenlere çevirerek Marksizm-Leninizm-Maoizm’in kızıl bayrağını yükseltelim.”

(HİNDİSTAN)