Eylem yapan Eti Alüminyum işçileri işten atılıyor

Konya’da bulunan Seydişehir Eti Alüminyum tesisinde imzalanan ek protokolün ardından işçiler işten atılmaya başlandı. 30’a yakın işçinin iş akdinin feshedildiği bilgisini veren işçiler, “Sözleşme öncesi göz dağı vermek için işten atıyorlar. Birliğimizi koruyacağız” dedi.

Seydişehir Eti Alüminyum’da sendika ve patron arasında imzalanan ek protokolden sonra patron, ücret artışı, promosyon ve servis hakları için direnişe geçen işçileri işten atmaya başladı. Edinilen bilgiye göre, 30’a yakın işçi hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atıldı. İşçiler, “Görülen lüzum üzerine 17.02.2024 tarihi itibarıyla tüm haklarınız ödenmek suretiyle iş akdiniz feshedilmiştir” denilerek işten çıkarıldı.

Evrensel’in ulaştığı bir işçi, işten çıkarmaların hafta sonu az işçi çalışırken yaşandığına dikkat çekerken işten çıkarılanların bel fıtığı geçirmiş, engelli kadrosunda olan işçilerden olduğunu ifade ederek “Sözleşme öncesi göz dağı vermek için işten atıyorlar. Birliğimizi koruyacağız” dedi. Bir başka işçi ise “En basit insanca yaşanacak ücret talebimizle direnişteydik, kimseye bir zararımız olmadı. Bu nasıl bir adaletsizliktir? Hakkını arayan işçiye her türlü baskı var ama zengine yok” ifadelerini kullandı. Bir başka işçi ise “Tek başımıza direnişe geçmedik orada hep birlikte geçtik. Şimdi de birlikte bunun karşısında olacağız” dedi.

(HABER MERKEZİ)