İsmak Otomotiv’de işçilere tehdit: Maaşlarınızı söylemeyin

İstanbul Tuzla Orhanlı Bölgesinde araba parçaları üretimi yapan İsmak Otomotiv’de asgari ücretin 1 ay önce belirlenmesine rağmen işçilerin maaşları hâlâ hesaplanmıyor.

İsmak Otomotiv’de işçilerin maaşları günlerdir yatmıyor. İşçiler maaşlarını ne zaman alacağı konusunda endişeliler. Asgari ücretin 1 ay önce belirlenmesine rağmen patronlar yeni maaşı hâlâ hesaplamış değil. Bu bekleyiş devam ederken asgari ücret açlık sınırı altında kalmaya devam ediyor.

İŞÇİLERE TEHDİT

Gazetemize ulaşan işçiler, maaşların hesaplanmasını beklerken İsmak Otomotiv patronları tarafından işyeri üretim gruplarından tehdit edildiklerini söyledi.  WhatsApp’ta işçilerin bulunduğu gruplara mesaj gönderen patronlar, açıklanan maaşların başka işçiye söylenmesi halinde tazminatsız olarak işten çıkarılacaktır diyerek tehdit etti. Taşeron olarak kötü koşullarda işçiler çalışıyor. Ayrıca düşük ücret aldıklarını da belirtilen işçiler patronların bu tehditine tepki gösteriyor. Asgari ücretin günden güne eridiği, yaşam giderlerinin arttığı ortamda işçiler çalışma ücretleri dahi belli olmadan kötü koşullarda çalıştırılıyorlar. Patronlar maaş farlılıklarıyla işçiler arasında rekabet yaratarak, işçilere yarış ve gerginlik yaratmayı hedefliyor. Hemen hemen birçok fabrikada işçiler bu sorunlarla karşılaşıyor. Patronlar daha fazla üretim için maaş farkını “motivasyon” aracı olarak kullanıyor.

İşçilere tehdit!
İşçilere tehdit!

(İSTANBUL)