Çorum’da KYK yurdunda 6 öğrenci asansörde mahsur kaldı

Çorum’da Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait İskilipli Atıf Hoca Kız Öğrenci Yurdu’nda dün akşam arızalanan asansörde 6 öğrenci mahsur kaldı.

Yurt asansörünün arızalanması ve öğrencilerin mahsur kalmasına tepki gösteren çok sayıda öğrenci, yurt bahçesinde toplanarak olayı protesto etti. Yurt bahçesinde toplanan öğrenciler “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek”, “Yönetim İstifa” sloganları attı.

ARIZA İLK DEĞİL

Yurtta kalan öğrenciler, KYK İskilipli Atıf Hoca Kız Öğrenci Yurdu’nda asansörün geçtiğimiz haftalarda da sık sık arızalandığını belirterek duruma tepki gösterdikleri için haklarında tutanak tutulduğunu ifade etti.

Yurda gelen Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar da öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı. “Sorunu çözeceğiz” denmesi üzerine bir öğrenci, “Çözemiyorsunuz. Bugün personellere ‘asansörler sallanıyor’ diye bildirilmiş, ama benim bindiğim asansör hâlâ açıktı. Ben içine binip kaldığım için kapandı. Niye öncesinde kapatmadınız o zaman?” diye tepki gösterdi. Bir diğer öğrenci ise “Yurt idaresi ‘bir haftadır takibi sağlanıyor’ diyor. Takip sağlanıyorsa o zaman bu arıza niye?” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Ayrıca öğrenciler, Müdür Çağlar’a “İlla birinin ölmesi mi gerekiyor? Gecenin 12’sinde ailelerimiz bu endişeyi yaşamak zorunda mı? Kendi çocuğunuz söz konusu olsa bu kadar rahat olabilir misiniz?” diyerek tepki gösterdi.

Aydın’da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Zeren Ertaş katledilmişti. Ertaş’ın katledilmesi üzerine ülkenin birçok yerinde kitlesel eylemler düzenlenmiş, öğrenciler KYK yurtlarında yaşadıkları sorunları dile getirmişti. O günden bu yana birçok öğrenci yurdunda aynı problemler sanal medyada paylaşılmaya devam ediyor. Dört bir yandan yurtlardaki ihmaller silsilesi gündeme geliyor. Asansör arızalanmaları, taciz, niteliksiz yemekler öğrencilerin sorunlarından bazılarını oluşturuyor.

(HABER MERKEZİ)