FEDAŞ işçileri: “İş, Ekmek Yoksa Barış da Yok”

Dersim’de FEDAŞ işçilerinin sefalet ücretlerine karşı başlattığı grev 24. gününde devam ediyor.

İşçiler, Enerji-Sen öncülüğünde Dersim Sanat Sokağında basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada işçiler sık sık “İş Ekmek Yoksa Barış da Yok”, “Enerji İşçisi Sokakta Halk Arkasında”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganları atıldı.

Açıklamada ilk olarak söz alan HDP Dersim vekili Ayten Kordu, “İşçilerinin haklı taleplerinin yanındayız, kazanana kadar da yanlarında olacağız.” dedi.

Kordu’nun konuşmasının ardından söz alan Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin Aksa Elektrik’in işçilerle Dersim halkını karşı karşıya getirmeye çalıştığını belirterek “Bu halkın çocuklarını 3 kuruşa elektrik direklerinde çalıştıramayacaksınız. Enerji işçisi hakkını sokakta kazanacak.” dedi.

“İŞ, EKMEK YOKSA BARIŞ DA YOK!”

FEDAŞ işçileri
FEDAŞ işçileri

Konuşmaların ardından işçiler adına açıklamayı Şahin Özmen adlı işçi okudu. 24 gündür gece gündüz demeden direndiklerini belirten Özmen “24 gündür  gece gündüz demeden sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bu süreçte yaşadıklarımızı hep elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce anlatmaya çalıştık. Bizi kendi insanlarımızla karşı karşıya getirmeye çalıştılar, başaramadılar. İhtarnamelerle, tebligatlarla sindirmeye çalıştılar fayda etmedi. Hakaretlere, mobbinglere maruz kaldık yılmadık. İş araçlarının anahtarlarını elimizden aldılar, kendi şahsi araçlarımızla arızalara giderek kendi imkanlarımızla insanların mağduriyetini gidermeye çalıştık. Bunlar olurken şimdi de duymamazlıktan gelerek gerçeği yok saymaya çalışıyorlar. Bütün iyi niyetimizi utanmadan suistimal ediyorlar. Kazancı Holding bu olanlara gözünü yumuyor. Bu kentleri, bu karanlık geceleri aydınlatanlar biz enerji işçileriyiz.” dedi.Kazanana kadar mücadele edeceklerini belirten Özmen “Biz haklıyız, biz kazanacağız.” dedi.

Açıklama işçilerin “İş, Ekmek Yoksa Barış da Yok!” sloganıyla sona erdi.

(DERSİM)