Urfa Hapishanesi’nde hak gaspları devam ediyor: ‘Dilekçeler işleme konulmuyor’

HABER MERKEZİ- Urfa 2 No’lu T Tipi Hapishanesi’nde 7 Ekim’de başlayan koğuş baskınları sürerken, darp edilen tutsakların yazdığı dilekçelerin işleme konulmadığı öğrenildi.

Urfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Hapishanesi’nde, 7 Ekim’de koğuşlara robokop giyimli 80 gardiyan tarafından baskın yapılıp tutsakların darp edilmesiyle başlayan hak ihlalleri artıyor. Koğuş baskınlarıyla 20 tutsak hakkında “kurumda korku, kaygı veya panik yaratabilecek söz veya davranışta bulunmak” iddiasıyla disiplin soruşturması açılırken, tutsaklar için 3 aya kadar görüş yasağı talep edildi. Darp edilen tutuklulardan Mehmet Binici’nin ağabeyi Mukadder Binici, mevcut uygulamalardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

DARP RAPORU

Perşembe günü kardeşinin görüşüne giden Binici, cezaevi yönetiminin 7 Ekim’den bu yana tutsaklar üzerinde baskı uyguladığını, darp edilen birçok tutsağın  “darp raporu” almak için hastaneye sevk edilme taleplerinin kabul edilmediğini kaydetti.

KOĞUŞ BASKINLARI

Mevcut yaşananlardan dolayı tutukluların sürekli hapishane savcılığına dilekçe yazdığını ifade eden Binici, o günden bu yana odalarda her gün arama yapıldığını, bazı günlerde bu uygulamanın 2-3’e çıktığını belirtti. Tutsakların hakaretlere karşı yazdığı dilekçelerin 7 Ekim’den bu yana işleme konulup cevap verilmediğini kaydeden Binici, şunları söyledi: “Kardeşim son görüşmede (Perşembe) gardiyanların kendilerine ‘Sizi yok edeceğiz, sizler artık bir arada kalamazsınız, hepiniz teröristsiniz’ dediğini aktardı. ‘Düşmanca davranıyorlar’ dedi.”