2300 belediye işçisi greve çıktı: CHP’li belediyeler tüm sözleşmeleri askıya aldı

HABER MERKEZİ- İstanbul’da Kadıköy Belediyesi ile DİSK’e bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel İş) Anadolu Yakası 1 No’lu Şubesi arasındaki Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) tıkanmasının ardından 5 Şubat’ta Kadıköy Belediyesi kapısına grev kararını asan işçiler, 16 Şubat’ta greve çıkacaklarını ilan etmişti.

Genel-İş ile işveren arasında 8 ay boyunca 81 maddelik sözleşmeden, idari ve sosyal konuları içeren 62 maddeyi geçirdi. Ancak ekonomi maddelerini içeren 19 madde askıda kalmıştı.

Görüşmenin sonucunda belediye ve sendikanın anlaşamaması üzerine 2 bin 300 işçi greve çıktı. Grev kararını açıklayan Genel İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Genel Başkanı Ahmet Arıkan, “Bu saatten sonra mücadelemizi sokakta sürdüreceğiz. Biz alanı da tutacağız masayı da tutacağız. Bu haklarımızı alana kadar mücadelemiz sürecek” dedi. Grev, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ sloganları ile başladı. Dün gece yarısı itibariyle Kadıköy Belediyesi’ne bağlı iş yerlerinin tamamına grev pankartı asıldı.

İşçi tarafının bu hamlesine karşı CHP’li belediyelerin TİS görüşmelerini gerçekleştiren Sosyal Demokrat Kamu İşverenler Sendikası (SODEMSEN) karşı adım olarak tüm belediyelerdeki sözleşmeleri askıya aldı.