2013 yılında AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın, “Öğrencilerin kızlı, erkekli yurtlarda kalmasına müsaade etmeyiz” sözlerini eleştiren öğrencilerin 5 ay alkollü mekanlara girişleri yasaklandı

HABER MERKEZİ- 2013 yılında AKP Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Kızların, erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz” ve “Bu milletin milli içkisi ayrandır” sözlerini protesto eden 6 Genç-Sen üyesi öğrenci, 7 yıl sonra eşi benzeri görülmemiş ceza aldı.

ARTI TV’den Sultan Eylem Keleş’in haberine göre, Ege Üniversitesi’nde okuyan ve yurtta kalan öğrenciler Erdoğan’ın sözlerine atıfta bulunarak İzmir’in Konak ilçesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü’nü işgal etmiş, “Ayran içmedik, ayrı düşmüyoruz” pankartı asmıştı.

5 AY BOYUNCA TEKEL DAHİL GİRİŞLERİ YASAK

Gözaltına alınan öğrencilerin davası 7 yıl sonra karara bağlandı. Öğrenciler eşi benzeri görülmemiş ceza ile karşı karşıya kaldılar. Binayı işgal eden 6 öğrenciye 10 ay hapis cezası verildi. Hapis cezası daha sonra umuma açık alkollü içki satışı yapılan ve servis yapılan her türlü yere giriş yasaklamasına çevrildi.

Ceza alan 6 kişi Tekel bayii dahil olmak üzere alkol servisi yapan bar ve restorantlara giremeyecek.

‘AYAK UYDURMUYORSAK MECBUR BIRAKIYORLAR’

Ceza alan Dilan İnce, “Yurtları kızlı erkekli olarak ikiye ayırmak istediler. Ben karma yurtta kalıyordum. O dönem yarı mizahi bir şekilde bunu eleştirmek istedik. İktidarın muhafazakâr söylemlerine ayak uydurmuyorsak bizi buna mecbur bırakıyorlar” dedi.