Kadınlar Avrupa’nın kentlerinde sokaklardaydı

ALMANYA- 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Belçika’nın Liege ve Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Düzenlenen etkinliklere çok sayıda kadın katılım sağlayarak, “8 Mart’ı yaratan ve yaşatanları selamlıyoruz” dediler.

LİEGE

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle aralarında Mor Kızıl Kolektif‘in de bulunduğu çok sayıda kadın Belçika’nın Liege şehrinde bir araya gelerek yürüyüş gerçekleştirdi. 8 Mart’ı yaratanların selamlandığı yürüyüşte kadınlar çeşitli pankart ve flamalarla yerlerini aldılar.

Oldukça coşkulu geçen yürüyüşte yerini alan Mor Kızıl Kolektif aktivisti kadınlar “8 Mart’ı yaratanları selamlarken, yaşatan kadınlar olarak özgürlüğümüzü aramak için sloganlarımız ve zılgıtlarımızla sokakları zapt ediyoruz, sokak kadının sesidir” dedi.

Yürüyüş kadın mücadelesini vurgulayan sloganlarla sonlandırıldı.

NÜRNBERG

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar mücadele günü,  Nürnberg Weisserturm Meydanı’nda başlayan kitlesel katılımla kutlandı.

“Nürnberg 8 Mart Kadın Platformu” bileşenlerinin organize ettiği yürüyüşe katılım geçen yıllara oranla daha fazlaydı. Katılan tüm kadın örgütlerinin 8 Mart’a dair bayrak, döviz ve pankartlarıyla yer aldığı yürüyüşe yüzlerce kadın katıldı.

Mor-Kızıl Kolektif aktivisti kadınlarda yürüyüşte Bayrak ve Pankartlarıyla yer aldılar. Bileşenlerden olan Mor Kızıl Kolektif adına miting aracından almanca konuşma gerçekleştirildi ve yürüyüş boyunca Almanca-Türkçe bildirileri kitleye dağıtıldı.