Dersim’de yaşanan orman yangınlarına karşı sanatçılardan çağrı

HABER MERKEZİ- Dersim’in doğasına ve kültürüne yönelik saldırılar hız kesmeden sürüyor. Son zamanlarda yaşanan bombardımanların sonucu olarak ormanlar yakılmaya devam ediyor. Gönüllüler ve Dersim halkı tarafından söndürülen yangınlara müdahalede zorluk çıkarılırken, valilik tarafından “yangın yok” propagandası yapılıyor. Dersim’de yaşanan orman yangınlarına karşı son çağrı da sanatçılardan geldi.

Pirha’da yer alan habere göre; Dersim’deki orman yangınlarına karşı Erdal Erzincan, Tolga Sağ, Suavi, Cevdet Bağca, Hüseyin Turan, Deniz Türkali, Erdoğan Emir, Hasan Ali, Pınar Aydınlar, Gülseven Medar, Mem Ararat, Metin Karataş, Doğan Çelik, İbrahim Rojhilat, Musa Baki, Zeynep Derya Yıldız, Yaşar Gümüş, Deniz Esmer, Özgür İnci, Özlem Gerçek, Zülfikar İrencin, Dilek Odabaş’ın aralarında olduğu onlarca sanatçı Türkçe ve Kürtçe video yayınladı.

Yayınlanan videoda Dersim’de haftalardır süren orman yangınlarına dikkat çeken sanatçılar, bu yangınlara karşı herkesi ses olmaya çağırdı.

Videoda, “Dersim’e bir damla su olalım. Damlaya damlaya göl olalım. Dersim’deki yangını söndürelim. Dersim için ses ver. Dersim’deki ateş hepimizin yüreğini yakmakta. Seyit Rıza’nın diyarı yanıyor. Dersim bir aydır ateş altında. Dersim için sen de bir ses ol” ifadeleri yer aldı.